Over mij

Ik ben Annick, een enthousiaste en ambitieuze journalist, schrijver en onderzoeker. De afgelopen jaren wist ik mijn interesse voor dieren te verwerken in mijn dagelijkse bezigheden als journalist, door me o.a. te verdiepen in de hondenhandel, veeteelt, dierproeven en wildlife trade. Onlangs rondde ik de studie MSc Animal Welfare Science, Ethics and Law aan de University of Winchester succesvol af, en werk ik samen met mijn promotor om mijn thesis te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. Ik beoordeel ook regelmatig bookreviews voor Routledge, een toonaangevende academische uitgever in wijsbegeerte, sociale wetenschappen en STEM. Al deze bezigheden bundel ik onder de naam Sigurdýr, wat IJslands is voor 'zegevierende dieren'.

Daarnaast werk ik regelmatig als event manager, communicatie- en mediaspecialist voor de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) en ben ik als vrijwilliger actief bij de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

De afgelopen jaren werkte ik mee aan verschillende publicaties, waaronder Eigen soort eerst, Met nieuwsgierige blik – collectievorming en aankoopbeleid in Vlaanderen, Over Collecties en Over Collecties².

Mijn volledige loopbaan vind je op LinkedIn. Heb je een vraag of wil je iets kwijt? Mail me via hus.annick@gmail.com