Over mij

Over mij

Ik ben Annick, een enthousiaste en ambitieuze journalist, schrijver en onderzoeker. De afgelopen jaren wist ik mijn interesse voor dieren en biodiversiteit te verwerken in mijn dagelijkse bezigheden als journalist, door me o.a. te verdiepen in de hondenhandel, veeteelt, dierproeven, positieflijsten voor zoogdieren en reptielen en wildlife trade.

Onlangs rondde ik de opleiding MSc Animal Welfare Science, Ethics and Law aan de University of Winchester succesvol af. Momenteel werk ik samen met mijn promotor aan een eerste (en tweede) wetenschappelijke paper. Om mij nog meer te kunnen verdiepen in datgene wat me na aan het hart ligt, volg ik van september 2022 tot juni 2025 de opleiding MSc Biodiversity, Wildlife and Ecosystem Health aan de University of Edinburgh. Daarnaast beoordeel ik regelmatig book proposals voor Routledge, een toonaangevende Britse academische uitgever in wijsbegeerte, sociale wetenschappen en STEM.

Als freelance journalist werk ik voor de online media Belga en Apache. Ik schrijf ook regelmatig bijdragen voor de magazines EOS Wetenschap, WOEF en De Journalist (ledenblad Vlaamse Vereniging van Journalisten). Al deze bezigheden bundel ik onder de naam Sigurdýr, wat IJslands is voor 'zegevierende dieren'.

Ook in mijn vrije tijd staan journalistiek en dierenwelzijn voorop. Zo ben ik onder meer vrijwilliger voor de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) en Dierenbescherming Mechelen.

De afgelopen jaren werkte ik ook mee aan verschillende publicaties, waaronder de jaarboeken van de VVOJ, Eigen soort eerst, Met nieuwsgierige blik – collectievorming en aankoopbeleid in Vlaanderen, Over Collecties en Over Collecties². Mijn volledige loopbaan vind je op LinkedIn.

Heb je een vraag of wil je iets kwijt? Mail me via hus.annick@gmail.com